Szolnok

Tiszavirág híd & Rózsakert (Verseghy park)
2021. június

Sziasztok!

Két héttel ezelőtt egy hétvégi kis kikapcsolódásként elmentünk Szolnokra.
Már korábban kiszemeltem a Tiszavirág hidat és a Rózsaparkot, amiket most megnéztünk.
Sajnos pont azon a héten volt a nagy hőség, ami a rózsáknak nem igen tett jót, így egyáltalán nem díszelgett szép pompában a kert, pedig úgy akartam időzíteni a látogatást.
Ennek ellenére mondjuk szép a park, a híd is és a szökőkutak is tetszettek.
A másik hátrány az volt még, hogy gondoltam viszem a kis kutyusomat is, viszont itthon volt eszemben rálesni és kiderült, a Rózsakertbe nem lehet bevinni állatot. Mondjuk két kutyasétáltatóval is találkoztunk, szóval nem tudom milyen gyakran ellenőrzik. Mindenesetre ez kicsit elszomorított, mert habár értem én, hogy miért akarják egy-két helyről kizárni a kutyákat, de ha belegondolunk képesek emberek is ronda dolgokat művelni ott, ahol máskor meg a gyerekek játszanak…
Visszatérve el lehet kellemesen sétálgatni egyet a sétányon, szóval csak ajánlani tudom, hogy aki arra jár és még nem tette, az lesse meg egyszer.
 

Bivaly-tói tanösvény 
Mi még a napunkat a Szolnok alatti, Rákóczifalva melletti Bivaly-tói tanösvény bejárásával akartuk kiegészíteni. Ám nem egészen jött a tervek szerint össze.
Kezdésként a kiindulópontnál azt láttuk, hogy az ösvény be van nőve majdnem térdig érő gazzal, ami rövid ruhában nem igazán csalogatott, annyira nem volt vágyam szétvakarni a lábam, vagy kullancsokat összeszedni.
De elindultunk kocsival kicsit lentebb a kilátó felé. Ott már megvolt szépen az ösvény, még a helyiek is jöttek-mentek (van valami kis „szabadstrand” talán arra). Viszont a fogadóbizottság a parkolónál egy bivalycsorda volt. Meg kell mondjam, azért rám jött kicsit a para, amikor egy ilyen szép nagy állat megállt a kocsi mellett és elkezdett befelé nézni. Ugyanakkor élménynek is jó volt, hiszen nem kerülünk gyakran ilyen közelségbe hozzájuk.
Viszont szép lassan odébb haladtak legelgetni, így kimerészkedtünk a kocsiból és elsétáltunk a pár percre lévő kilátóhoz. Amit egyébként szintén nem sokan használhatnak, mert a kis dombon, amin áll, szintén nem nagyon volt kitaposva a feljáró. De mi azért felmentünk. Mondjuk nem kell sokra számítani, csak az egyik oldalon elterülő rétet látjuk, ezt viszont könnyen meg tudjuk csodálni, a másik oldalon, ahol a fák túloldalán már a Tisza van, abból semmit.
Ezután indultunk tovább az úton, ahol szépen megrohamoztak minket a szúnyogok, szó szerint kb. Így végül inkább feladtuk és majdhogynem rohanva mentünk vissza a kocsihoz. Mondjuk nem tudom, hogy miért jött ránk ennyi szúnyog a délutáni nagy hőségben, na meg akik mentek le a partra azok, hogyan bírták, de engem ennyi szúnyog egyszerre még nem akart megcsípni. Összevetve azért egy élmény volt így mindenestül és talán, ha még egyszer arra járunk megnézzük a teljes tanösvényt, ha olyan állapotban lesz.

Hozzászólásban nyugodtan írjátok meg saját élményeiteket, kérdéseitek, ha van! Valamint, ha tetszett a bejegyzés kövessetek akár itt, akár a facen, akár az instán, ahol szintén osztok meg képeket és persze az új bejegyzéseket!

Bye,
Cathy

Megjegyzések